Dikketruiendag

11 mrt, 2022

“Dikketruiendag”: je zware trui aan om minder te verbruiken

 

Op 17 februari 2022 vierden we Wereld Truiendag. Deze dag nodigt ons uit om iets te doen voor de planeet en voor uw portemonnee. Wat is het principe van deze dag?

Centrale verwarming is een van de grootste bronnen van energieverspilling en CO2-productie ter wereld. Het verlagen van de temperatuur in uw huis is een manier om het milieu en uw energierekening te helpen terwijl u uw comfortniveau behoudt. Door overdag een grotere trui aan te trekken, kunt u iets doen voor uw portemonnee en voor de planeet.

Dit project is gebaseerd op de vereniging GoodPlanet, die tot doel heeft op te komen voor ons milieu. Er worden ook andere acties opgezet: vijf acties gedurende vijf dagen verspreid over het jaar, steeds ten gunste van het milieu. De volgende dag is 22 maart 2022Wereldwaterdag: waterverspilling tegengaan en water terugwinnen.

Voor volledige informatie: https://www.goodplanet.be/nl/goodplanet-challenges-nl/