Everecity op koers voor 25% meer woningen!

18 mrt, 2022

Onze voorzitter, Mathieu Vervoort, had de gelegenheid om de journalisten van La Capitale te ontmoeten

 

De gemeente Evere investeert veel in huisvesting. Renovaties, bouw en sleutel-op-de-deur aankopen… onze Voorzitter, Mathieu Vervoort, praat met de journalisten van La Capitale over de nieuwe projecten van Everecity.

 

50.000 mensen wachten op een van de 44.000 woningen in het Brusselse Gewest die beschikbaar komen.

Om het proces te “versnellen”, zal Everecity werken aan transfers. “Maar al te vaak zitten huurders niet in een woning die overeenkomt met hun gezinssamenstelling omdat hun gezin is gegroeid. We moeten hen huisvesting kunnen bieden die overeenstemt met hun gezinssamenstelling”, bevestigt Mathieu Vervoort.

 

Over een periode van 5 jaar en met een budget van 20 miljoen euro, zal Everecity meer dan 300 nieuwe woningen beschikbaar hebben. Bovendien zullen de omhulsels van alle gebouwen in de verschillende wijken (boven-, midden- en benedenwijk) zijn gerenoveerd en geïsoleerd. Want in het algemeen is de renovatie van woningen en meer in het bijzonder de energetische renovatie van woningen de essentiële uitdaging om de bewoners in staat te stellen hun energiefactuur te verlagen en dagelijks beter te leven, met inachtneming van de gewestelijke ecologische normen van het “Klimaatplan”, onderstreept onze voorzitter.

 

Kortom, zoals Mathieu Vervoort uitlegde, de komende jaren zal Everecity verschillende nieuwe projecten zien groeien, dus het hoofddoel blijft onze huurders!

 

La Capitale: https://lacapitale.sudinfo.be/922116/article/2022-03-15/everecity-25-de-logements-sociaux-en-plus-dici-2024