Everecity investeert in het centrum van Evere

1 apr, 2022

Nieuwe huisvestiging aankoop op de H. Consciencelaan

 

Op maandag 28 maart 2022 heeft Everecity de aankoop van haar nieuw vastgoedproject in het centrum van de gemeente Evere officieel aangekondigd.

In nauwe samenwerking met de SLRB heeft Everecity de afgelopen maanden gewerkt aan de verwerving van verschillende vastgoedprojecten die door de particuliere sector waren geïnitieerd. Een dergelijke dynamiek maakt een snelle toename van het aantal voor onze burgers beschikbare sociale woningen mogelijk en biedt dus een doeltreffend antwoord op de huisvestingscrisis.

 

Het gebouw van 12 volledig gerenoveerde appartementen, gelegen aan Henri Consciencelaan 117-121 – 1140 Evere, omvat :

  • 8 tweeslaapkamerappartementen, waarvan de 4 grootste zullen worden verbouwd tot 3 slaapkamers
  • 4 studio’s
  • 2 professionele ruimtes op de begane grond

 

De flats, die momenteel worden verhuurd, zullen op termijn worden omgevormd tot sociale woningen zodra de huidige huurcontracten aflopen, en tegen mei 2022 zal een Everoise-afdeling van het OCMW zijn intrek nemen in 2 leegstaande commerciële ruimtes.

 

Onze voorzitter, Mathieu Vervoort, en onze Directeur Pascale Roelants, zijn verheugd met deze nieuwe stap in de aankoop van nieuwe eigendommen met als enige doel om in de nabije toekomst nieuwe sociale huurders te kunnen huisvesten.