PCS de Là Haut – Een menselijk avontuur in het Platon district van Everecity

15 jul, 2022

Op woensdag 13 juli kwam de Staatssecretaris voor Huisvesting en Gelijke Kansen, Nawal Ben Hamou, onze duurzame wijk bezoeken en zich laten inspireren door alle burgerprojecten die zijn opgezet!

 

Aan de voet van het Everecity-gebouw in de Platonstraat 21 heeft het project voor sociale cohesie, PCS “De Là Haut”, zijn activiteiten in de straten van de wijk gevestigd. De samenwerking die, met steun van de SLRB, tussen Entrelà en Everecity tot stand is gekomen, heeft sinds haar oprichting een dynamiek op gang gebracht die haar waarde heeft bewezen!

De staatssecretaris is komen kijken naar het werk van de PCS, de projectleiders en elke burger die bijdraagt tot de verwezenlijking van de projecten. Tijdens het bezoek heeft de groep samen de fietsenmakerij en de timmerwerkplaats, de collectieve moestuin en de burgerboomgaard kunnen bezoeken. Maar ook de dynamische “3 Zen Âge” en zijn solidariteitswinkel of de club 61-21, die gezellige bijeenkomsten en creatieve workshops aanbiedt.

Tijdens deze namiddag kon iedereen zijn ervaringen en inzet delen, zodat de wijk “City Zen” een droomstad blijft die verankerd is in haar buurt en waar burgers kunnen blijven bouwen. 

Vragen over burgerprojecten, buurtinitiatieven of de organisatie van de PCS? Neem contact op met Youen Arts – youenarts@lentrela.be of 0488/75 19 79