Onze buurt opnieuw uitvindenoverhandiging: Germinal en Mosaïque – overhandig van het boekje op woensdag 15 maart 2023

17 mrt, 2023

Germinal en mosaïque is het resultaat van een eerste sociaal-artistieke samenwerking tussen Everecity en het cultureel centrum Entrela’. Het doel was om de aediculae – kleine technische gebouwen – te verfraaien met foto’s van de bewoners, als een mozaïek bestaande uit meerdere visies op de wijk.

Van september tot november 2021 en van maart tot mei 2022 werden twee workshops georganiseerd met bewoners die hun wijk fotografeerden of archieffoto’s van Germinal meebrachten.

Naast het artistieke succes en de esthetische meerwaarde voor de wijk, belicht dit project vele mooie plekken die we door de ogen van de bewoners ontdekken. Maar vooral de banden die zijn gesmeed tussen buren die elkaar hebben leren kennen en samen dromen van hun buurt.

Op woensdag 15 maart werd iedereen die aan het project heeft deelgenomen uitgenodigd om het projectboekje te komen ontdekken. Dit boekje bestond uit de onbewerkte foto’s van de aediculae, die een zeer belangrijk moment in het werkproces van het project markeren. We zijn blij dat we een laatste moment vol emotie hebben kunnen delen ter afsluiting van dit project dat het artistieke leven van de wijk Germinal zal hebben bezield.