La Compagnie des Nouveaux Disparus komt naar Picardie en biedt u twee voorstellingen in een tent in het weekend van 8 en 9 april 2023

7 apr, 2023

La Yourte Mauve (vanaf 5 jaar)

Een morgen te midden van een school, een yurt. Naast deze paarse yurt wacht een jonge vrouw, Aya, met ongeduld de kinderen en ouders op. Ze werkt met de kinderen en begeleidt hen bij een traject van herwaardering via het ontwikkelen van zelfachting. Haar belangrijkste missie: de diversiteit waarderen en ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt in onze multiculturele maatschappij. Toeschouwers die deze magische en kleurrijke plek betreden, ontdekken in een hoek een merkwaardige tuinierster waar gesprekken worden vermengd met poëzie, muziek en ritmes die weerklinken tot de vorming van een kinderliedje ter ere van de diversiteit. Deze vertelvoorstelling behandelt de kwestie van samenleven en verdraagzaamheid.

 

 

 

Mon Fils ce Démon (vanaf 12 jaar)

Er was eens… Een verhaal of een tragedie? Het verhaal van twee ouders, al twintig jaar gescheiden na de geboorte van hun zoon. Na twintig jaar herenigd want hun zoon heeft een zelfmoordaanslag gepleegd en daarbij meerdere slachtoffers gewond en gedood. Hun leven stort van vandaag op morgen in. Het onbeschrijfelijke is gepleegd door hun kind, hoe aanvaarden dat hun zoon zo onmenselijk is geworden? De tragedie die aan bod komt in Mon fils ce Démon ontleedt het traject van Seloua en Saïd, twee menselijke wezens en twee ouders, ervan beschuldigd een monster te hebben grootgebracht. Een duivel.

 

 

 

 

 

!! Gratis toegang !!

Info en reservaties op 02 218 11 98 of per e-mail naar info@lesnouveauxdisparus.com