De BFUH bezoekt de PSC van Là Haut en Au Point Commun

7 jul, 2023

BFUH, Brusselse Federatie van Unie voor de Huisvesting, is vooral een ontmoetingsplaats voor verschillende verenigingen die zich inzetten voor de daadwerkelijke verwezenlijking van het Recht op Huisvesting in Brussel. Elk jaar organiseert ze een bezoek aan één of meerdere Projecten voor Sociale Cohesie (PSC) om teams van andere PSC en OVM de kans te geven een site te bezoeken en de realiteit van andere wijken te ontdekken.

Dit jaar was het de beurt aan de PSC de Là Haut, een project van het cultureel centrum L’Entrela in samenwerking met Everecity.

Op donderdag 06 juli kwam een delegatie van vijftien mensen kennismaken met het dagelijkse werk van Youen en Nicolas in de straten van de wijk Platon. Het doel van de PCS is om het gemeenschapsleven in de wijk te verbeteren, contacten te leggen tussen de bewoners en hen in staat te stellen om burgerprojecten te ontwikkelen.

De ochtend ging verder naar het centrum van Evere, waar de bezoekers het gemeenschapscentrum “Au Point commun” bezochten. Sinds 2020 zet Everecity collectief en gemeenschapswerk op in het hart van de Germinal-wijk.

Het doel van het uitgebreide bezoek was om te begrijpen hoe sommige projecten die tijdens de PSS werden gelanceerd, tot leven kwamen in “Au Point commun”. Daarbij kwamen nog de nieuwe initiatieven van de buurtbewoners. De projectleiders, die aanwezig waren tijdens het bezoek, gaven uitleg over hun betrokkenheid bij de activiteiten die ze tot leven brengen.

Ter afsluiting van de ochtend deelden de deelnemers en de buurtbewoners een gezellige lunch, terwijl ze hun ervaringen op het terrein bespraken.