PSC Picardie : Buurtbewoners maken hun handen vuil

1 mrt, 2024

Sinds enkele maanden is het Project voor Sociale Cohesie (PSC), dat wordt beheerd door de afdeling sociale cohesie van Evere, gevestigd in Picardie.

Maar wat is een PSC precies, en meer bepaald in de sector van de sociale huisvesting? Projecten voor sociale cohesie (PSC) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn het resultaat van een samenwerking tussen een openbare vastgoedmaatschappij (OVM) zoals Everecity, een vzw en soms een gemeente.

In de wijken van Everecity hebben we het geluk om 2 PCS te hebben: de eerste is de Là Haut PCS (gelegen in de Platowijk) en de tweede is de Picardie PCS (gelegen aan de voet van het Picardiegebouw op nr. 96). Het doel van de PCS is de banden tussen de bewoners aan te halen, hun ideeën en bekommernissen over het buurtleven te delen en de activiteiten die ze willen opstarten te ondersteunen.

Tijdens de eerste week van de Franstalige schoolvakantie heeft een groep gemotiveerde bewoners samen met Aleksandar (hoofd van PCS Picardie) het gebouw geschilderd. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen om ervoor te zorgen dat het gebouw binnenkort gebruikt kan worden voor activiteiten door buurtbewoners.

Meer weten? Neem contact op met Aleksandar op 0470/76.63.15