Vooruit met het wijk op de tweedehandswinkels 3 Zen Age

5 jul, 2024

Op donderdag 4 juli mochten we Leefmilieu Brussel verwelkomen in Haut-Evere om een videoclip op te nemen voor het project “Vooruit met het wijk”. Het doel van het project is om Brusselaars te helpen bij de ecologische transitie door hun leefomgeving te verbeteren en door in te spelen op de behoeften van de buurtbewoners.

Het team van Leefmilieu Brussel reisde af om Virginie te volgen langs de vele burgerprojecten in de City Zen-wijk. De filmploeg stopte bij de solidariteitswinkel 3 Zen Age om Alexina te ontmoeten. De winkel is elke dinsdag van 14 tot 16 uur open (Clos des Lauriers Roses 61) en biedt een ruime keuze aan tweedehands vrouwenkleding.

Sinds enkele weken werken de projectleiders, de teams van Everecity en PSC De Là Haut aan een belangrijke vernieuwing. Over enkele weken zal de winkel geüpcyclede kleding aanbieden.

Dit nieuwe initiatief is vooral bedoeld als een collectief burgerinitiatief dat verschillende burgerprojecten samenbrengt om nieuwe producten te bedenken. In het kader van een inclusieve en solidaire aanpak gaat het project over textiel en materialen die kunnen worden getransformeerd zodat ze niet worden weggegooid.

Voor meer info op het project, volgt : https://vooruitmetdewijk.brussels/

Blijf op de hoogte van ons nieuws, bezoek onze sociale netwerken :