Eerstesteenlegging Renoir

20 okt, 2023

Deze dinsdag 17 october hebben Nawal Ben Hamou, staatssecretaris voor Huisvesting, Yves Lemmens, directeur generaal van BGHM, Mathieu Vervoort, Voorzitter van Everecity, en Ridouane Chahid, Burgemeester van Evere, de symbolische eerste steen van het Renoir-project gelegd. De zes gebouwen, die in de komende twee jaar klaar zullen zijn, zullen meer dan 160 woningen en polyvalente ruimtes huisvesten. De BGHM en Everecity bieden een emblematisch project aan in het centrum van Evere.
Het project Renoir ligt aan het begin van de Germinalwijk, tussen de Veldstraat, de Auguste Renoirstraat en de Fernand Légerstraat. De werken zijn eind januari 2023 van start gegaan. Het project is ontworpen door het architectenbureau MDW Architecture en wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Franki & Willemen Groep.
Zes gebouwen vormen samen de site, die wordt omgeven door groen. Elk gebouw zal een grote verscheidenheid aan woningtypes bieden met een multigenerationele aanpak.
We willen iedereen bedanken die betrokken was bij het realiseren van dit project.